Društvo restavratorjev Slovenije je v ponedeljek, 8. februarja 2021 ob 13. uri podelilo stanovska priznanja in nagrado Mirka Šubica 2020. Dogodek je potekal prek spleta in si ga lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

Nagrado in priznanja Mirka Šubica za leto 2020 so prejeli:

Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju konservatorstva-restavratorstva je prejel Miha Pirnat starejši, za izjemno razumevanje in interpretacijo likovne sporočilnosti ter za svoje preudarno, inovativno, etično in tehnično vrhunsko reševanje likovne dediščine.

Priznanje Mirka Šubica so prejeli:

  • Skupina strokovnjakov z Zavoda za gradbeništvo za spremljanje učinkovitosti utrjevalcev za mineralne materiale kulturne dediščine in za razvoj novih proizvodov v zadnjih dveh letih.
  • Akademski restavrator Rok Hafner za zajem in obdelavo podatkov ter za digitalno rekonstrukcijo manjkajočih elementov Muzicirajočih dečkov z atike Slovenskega narodnega gledališča Maribor.
  • Zaposleni na Oddelku za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije za razstavo V dobrih rokah; 60 let Oddelka za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije.

 

Vsem iskreno čestitamo!