Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kraj dogodka: Splet

Vabljeni, da se nam pridružite na Mednarodni konferenci o restavriranju polikromirane lesene plastike, ki bo potekala od 14. do 16. oktobra 2024 v Narodni galeriji v Ljubljani in na ogledih po posameznih krajih v Sloveniji.

Konferenca bo združila strokovnjake s področja konserviranja-restavriranja lesene plastike, ki bodo razpravljali o ohranjanju kulturne dediščine. Več o konferenci si lahko preberete v programu (povezava spodaj).

Da bi zainteresirani javnosti približali sodobne smernice na področju restavriranja polikromirane lesene plastike, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Društvo restavratorjev Slovenije organizirata predavanja o konservatorsko-restavratorskih posegih na primerih lesene plastike iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Nemčije in Belgije. Na konferenci bodo obravnavane problematike, s katerimi se srečujejo konservatorji, restavratorji in naročniki. Na različnih primerih bodo predstavljeni sodobni konservatorsko-restavratorski pristopi ob upoštevanju, da je predmet še vedno v uporabi pri cerkvenem obredu. Predavatelji bodo predstavili pretekle in sedanje konservatorsko-restavratorske pristope ter težave, s katerimi se pri predmetih, ki so bili v preteklosti restavrirani, srečujejo danes.

Na konferenci bo predstavljeno tudi preventivno konserviranje, ki je izredno pomembno pri ohranjanju lesene opreme v cerkvah.

Povezava do prijavnice tukaj. Rok za prijavo je 27.9.2024.

 

Vljudno vabljeni!

 

Najava – pdf

Program – pdf