Vabimo vas na otvoritev razstave Od blizu: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje del moderne in sodobne umetnosti ki bo potekala 28.5.2024 v Muzeju sodobne umetnosti Zagreb. Razstava je del Konservatorsko-restavratorske transverzale.

Od blizu je kompleksen, večletni projekt, pri katerem se je povezalo kar šest partnerskih ustanov z namenom, da tako strokovni kot laični javnosti predstavimo raznolikost v pristopih h konserviranju in restavriranju umetniških del. Na razstavi Od blizu smo omogočili doživetje umetniških del skozi tip, sluh in vonj s pripomočki, ki smo jih razvili v zadnjih desetih letih v sklopu različnih projektov.

Vodje projekta: Nada Madžarac (MG+MSUM), Mirta Pavić (MSU), Tamara Trček Pečak (UL ALUO)

Oddelek za konserviranje in restavriranje likovnih del UL ALUO organizira brezplačen prevoz na ogled in otvoritev razstave “Od blizu” v Zagrebu. Prostor na avtobusu bo zagotovljen le za rezervacije in prijavljene. Zato vas vljudno prosimo, da s prijavo zagotovite svojo prisotnost ali pa odjavo pošljete najmanj 4 dni pred odhodom. Povezava za prijave: https://forms.office.com/e/VeJETM7P3e

Vabljeni!

Projekt Od blizu – pdf