Podrobnosti dogodka


Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v času letošnjih poletnih počitnic vabi na nove dogodivščine z Ajkcem, drobnim pajkom, s katerim bomo tokrat spoznavali tehnologijo nastajanja impresionističnih slik, vzroke za njihovo propadanje in delo konservatorjev-restavratorjev.
Enotedenska tehnološko obarvana likovna delavnica za osnovnošolce z naslovom Ajkec z drobnogledom 2024: Impresionistična slika – dežela vtisov bo potekala od 1. do 5. julija 2024.
 
 
 
 
POTEK
Delavnica Ajkec z drobnogledom 2024 bo potekala od ponedeljka, 1. 7., do petka, 5. 7., med 9. in 15. uro, v prostorih Oddelka za restavratorstvo UL ALUO, Tobačna 5, Ljubljana. Mogoč bo prihod ob 8.30, otroci pa bodo lahko počakali na svoje starše oz. skrbnike do 15.30.
Letos se bomo osredotočili na obdobje impresionizma in med drugim obiskali Narodno galerijo v Ljubljani. Dela, ki jih bodo otroci ustvarili, bomo v začetku leta 2025, ob 25-letnici Ajkčevih delavnic, predstavili na posebni razstavi (lokacija in termin bosta znana naknadno). Po končani razstavi bodo otroci svoja dela lahko odnesli domov.
Udeleženci bodo zaradi tehnoloških zakonitosti isti izdelek izdelovali več dni, zato je zaželena prisotnost vseh pet dni. Material, orodje, predpasnike, malico in pijačo ter kosilo dobijo otroci na delavnicah.
 
—–
Vodja projekta: prof. Tamara Trček Pečak
Idejna zasnova in vodenje delavnic: prof. Tamara Trček Pečak, akad. slik.; mag. Sara Štorgel, akad. slik.
Strokovni sodelavec: akad. slik. Gregor Kokalj
Ajkčeve delavnice že od vsega začetka podpira Rotary Club Ljubljana in s svojimi prispevki omogoča udeležbo otrokom in mladostnikom, ki bi si te delavnice sicer težko privoščili.

Delavnica je tudi del programa letošnje Konservatorsko-restavratorske transverzale: https://krtransverzala.splet.arnes.si/