Podrobnosti dogodka


Spoštovani,

V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova +MSUM Ljubljana (Maistrova 3) organiziramo 23.-25. aprila 2024 delavnico Identifikacije plastičnih materialov v muzejskih zbirkah. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, na omenjeni lokaciji, v prostorih Konservatorsko-restavratorskega oddelka MG+MSUM.

Kotizacije tridnevne delavnice je 320 EUR, vključeni so topli obroki. Število mest je omejeno, zato vas prosimo da se prijavite na tej povezavi: Delavnica identifikacije plastičnih materialov

Izvedba delavnice je mogoča zaradi sodelovanja in finančne podpore Moderne galerije, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, E-RIHS.si, Narodnega muzeja Slovenije, Agencije ARIS (Raziskave materialne kulture na Slovenskem P6-0282; Predmet kot reprezentanca: okus, ugled, moč, ki ga iz državnega proračuna sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije), programa Erasmus+ in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

 

Več o delavnici:

Delavnico identifikacije plastičnih materialov, ki je primerna za skrbnike zbirk in konservatorje-restavratorje, bosta vodili Carien van Aubel in Olivia van Rooijen.

Udeleženci se bodo naučili samostojne identifikacije plastičnih materialov v muzejskih zbirkah: trde plastike, elastomerov, plastičnih pen in filmov. V prvih dveh dnevih bo podanih veliko informacij, vezanih na posamezne vrste polimerov in njihove lastnosti. Teoretski del bo podprt s praktično uporabo orodij: testirali bomo materiale in vadili identificiranje različnih materialov. Ob tem bo veliko priložnosti za praktična vprašanja in diskusijo.

Tretji dan je namenjen identifikaciji predmetov in umetnin iz vaših zbirk. Hkrati bo tudi priložnost za pogovor o pristopih k rokovanju s plastičnimi materiali ter njihovemu restavriranju, razstavljanju in deponiranju.

 

Organizacijski odbor:

Sanja Kuveljić Bandić, MG+MSUM

Eva Menart, NMS, E-RIHS.si

Lucija Močnik Ramovš, UL ALUO

Nataša Nemeček, NMS

Simona Škorja, MG+MSUM

 

Vljudno vabljeni!