V ponedeljek, 6. junija 2022, se je v Veliki dvorani Narodne galerije v Ljubljani odvila slovesna Podelitev stanovskih priznanj in nagrade Mirka Šubica.

 

Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo je prejel Ivan Bogovčič za izjemne dosežke na področju raziskovanja, dokumentiranja in popularizacije konservatorsko-restavratorske stroke ter konserviranja-restavriranja v času njegovega delovanja pred upokojitvijo.

 

Priznanja Mirka Šubica so prejeli:

Ekipa konservatorjev-restavratorjev pod vodstvom Saše Snoj za izjemen pristop h konserviranju-restavriranju Jakopičeve poslikave v stanovanjskem bloku Meksika.

Ekipa konservatorjev in restavratorjev Restavratorskega centra za uspešno koordinacijo in izvedbo konservatorsko-restavratorskih del pri celoviti obnovi cerkve Marijinega vnebovzetja na Blejskem otoku.

Konservatorsko-restavratorski oddelek Gorenjskega muzeja: Anamarija Dimovska, Sandra Dimitrijević in Irena Jeras Dimovska za izjemno uspešno izveden razstavni projekt Nazaj k predmetu, Konservatorsko-restavratorski stik s preteklostjo.

Martina Vuga za vodenje tehnoloških raziskav in konservatorsko-restavratorskih posegov ter za inovativen pristop k reševanju del Frančiška Smerduja iz zbirke Narodne galerije v Ljubljani.

 

Študentsko priznanje zlati skalpel je prejela Doroteja Erhatič za večletno izjemno kvalitetno in predano delo na različnih projektih Oddelka za kamen in štukaturo ZVKDS Restavratorskega centra.

 

Prejemnikom iskreno čestitamo!

 

avtor fotografij: Valentin Benedik

 

video in montaža: Boj Nuvak

 

Gradivo za novinarje ob podelitvi nagrade in priznanj Mirka Šubica

Nagovor nagrajenca za življensko delo g. Ivana Bogovčiča

 

 

Objave o dogodku:

Povezava do objave na spletni strani RTV Slovenija

Povezava do objave STA

Povezava do spletne objave časopisa Dnevnik